Ingredience (pro cca 4 osoby):
- 1 balení (100 g) sojových kostek
- 1 kostka bujónu nebo jiné podobné ochucovadlo
- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 1 střední brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, sladká paprika
Postup:
Sójové kostky dohromady s bujónem zalijeme vroucí vodou, zamícháme a necháme nabobtnat. Mezitím pokrájíme cibuli na kostičky a na rozpáleném olivovém oleji ji osmahneme dozlatova. Slijeme vodu z kostek do hrnečku (později se nám bude hodit při podlévání – je už ochucená) a sóju dáme také krátce osmahnout. Poté přidáme slité zelí, zapřášíme sladkou paprikou, přilijeme vodu z hrnečku a krátce povaříme. Pro zahuštění nastrouháme brambor najemno a přidáme do směsi. Necháme ji tak cca 5-10 minut povařit, poté přidáme sůl a pepř. Můžeme servírovat např. s bramborem, nebo polentovým knedlíkem.
Nové komentáře