Vegetariánský segedýn

Ingredience (pro cca 4 osoby):

  • 1 balení (100 g) sojových kostek
  • 1 kostka bujónu nebo jiné podobné ochucovadlo
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 1 střední brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, sladká paprika

 

Postup:

Sójové kostky dohromady s bujónem zalijeme vroucí vodou, zamícháme a necháme nabobtnat. Mezitím pokrájíme cibuli na kostičky a na rozpáleném olivovém oleji ji osmahneme dozlatova. Slijeme vodu z kostek do hrnečku (později se nám bude hodit při podlévání – je už ochucená) a sóju dáme také krátce osmahnout. Poté přidáme slité zelí, zapřášíme sladkou paprikou, přilijeme vodu z hrnečku a krátce povaříme. Pro zahuštění nastrouháme brambor najemno a přidáme do směsi. Necháme ji tak cca 5-10 minut povařit, poté přidáme sůl a pepř. Můžeme servírovat např. s bramborem, nebo polentovým knedlíkem.

Rubriky Recepty | Komentáře nejsou povoleny.